ÇANAKKALE / GÖKÇEADA - Gökçeada Halk Eğitimi Merkezi

Nis

Kurumumuz 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Törenlerine,Bale,Halk Oyunları gösterileriyle ve Kursiyerlerimizin Resim Sergisi ile katılım sağlamış olup Hafta etkinlikleri olarak Minik eller büyük hayaller projesiyle,Anaokulu öğrencilerimize Sepet örücülüğü ve Ebru Sanatı atölye çalışması yaptırmış,Robotik kodlama öğrencilerimizle de piknik etkinliği gerçekleştirmiştir.

Nis

Açık Öğretim  Lisesi 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı 3. dönem kayıt yenileme işlemleri  19 Nisan 2024 tarihinden, 13 Mayıs 2024 tarihi mesai bitiminde kadar yapılabilecektir.

- Kayıt yenileme işlemi için öğrenciler, 250 (iki yüz elli ) TL sınav katılım ücretini MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi hesabına https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartı veya T.C. Ziraat Bankası AŞ, Türkiye Vakıflar Bankası TAO ve Türkiye Halk Bankası AŞ'nin ATM, mobil bankacılık ya da internet bankacılığı hizmetleri üzerinden yatıracaktır.

- Açık Öğretim Lisesinde ki öğrencilik durumu aktif, donuk ve silik durumda olan tüm öğrenciler kayıt yenileme işlemini yaptırabilecektir.

-  Ücret muafiyeti kapsamında olan öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri için 444 0 632 Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi (MEBİM) ya da  halk eğitimi merkezi müdürlükleri  ile iletişime geçerek; kayıt yenileme taleplerini iletmeleri, sistem üzerinde güncellenmesi gereken raporlarını sunmaları, Engelli Sınav Hizmetleri bilgilerini kontrol ederek kayıt yenileme işlemlerinin tamamlandığını teyit etmeleri gerekmektedir.

Mrt

Açık Öğretim Ortaokulu 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı ikinci dönem e-Sınav randevu alma işlemleri 8 Şubat 2024 - 19 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir.

Açık Öğretim Ortaokulunda kayıtlı Aktif durumda olup(Tutuklu/hükümlü öğrenciler, engelli öğrenciler ve yurt dışı programındaki öğrenciler hariç) 8 Şubat 2024 - 19 Şubat 2024 tarihleri arasında  e-Sınav randevusu almayan öğrenciler için 8 Mart 2024- 13 Mart 2024 tarihleri arasında randevu sistemi açılacaktır. e-Sınav randevunuzu öğrenci sayfanızdan, halk eğitimi merkezleri veya 444 06 32 MEBİM çağrı merkezi aracılığıyla alabilirs

Şbt

e -Sınav Tarihleri ve e-Sınav İşlemleri: Açık Öğretim Ortaokulunda kayıtlı (engelli, tutuklu-hükümlü öğrenciler ile Ortadoğu Programına kayıtlı öğrenciler hariç ) öğrencilerin 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı 2. Dönem sınavları e-Sınav merkezlerinde 1 Mart 2024 - 29 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.  Öğrenciler, 8 Şubat 2024 - 17 Şubat 2024 tarihleri arasında randevu alma işlemini gerçekleştireceklerdir.

Randevu oluşturan öğrencilerin randevularında değişiklik yapılmayacaktır!

Yapılan değişiklikleri, Açık Öğretim Ortaokulu internet sayfasından takip ediniz.

Ock

Okuma Yazma Sınıflarımız Bu Hafta İlçe Halk Kütüphanemize üye olup,İlk hikaye kitaplarını okudular.

Ock

Gökçeada Toplum Sağlığı Merkezi Doktor ve Hemşirelerimiz Tüberküloz Hastalığı ile ilgili kursiyerlerimize eğitim verdiler.

Ock

Yukarı Kaleköy Yaşam Merkezimizin Bu haftaki Misafirleri,Gökçeada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Özel Eğitim Sınıfı idi.Okul Müdürü Zafer tepeli ve Özel Eğitim Sınıfları Öğretmen ve Öğrencilerimizi Resim Atölye Çalışması yapmak üzere Yaşam Merkezimizde ağırladık.Öğrencilerimiz,Kurumumuz Resim Öğretmeni Esra Er rehberliğinde,Kurum Müdürümüz Çiğdem Özgünaydın ve diğer misafirlerle birlikte Mini Ebru ve Resim yaptılar.

Ock

Şeb-i Arus Vuslat 750.yıl Mevlana'yı Anma Ebru Sergimiz Üniversite KYK yurdumuzda düzenlenmiştir.

Ock

2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı 1. Döneminde örgün ortaöğretim kurumlarında aktif kaydı olmayan öğrenciler ile e-Okul Sisteminde kaydı olmayan öğrenciler için ilk kayıt işlemleri 4 Ocak 2024 tarihinde başlayacak olup 22 Ocak 2024 tarihi mesai bitiminde sona erecektir.

- 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı 1. Döneminde örgün ortaöğretim kurumlarında aktif kaydı olan öğrencilerden 2023/30 Nolu Genelge kapsamında örgün ortaöğretim kurumlarından açık öğretim liselerine geçiş şartlarını taşıyanlar için ilk kayıt işlemleri 31 Ocak 2024 tarihinde başlayacak olup 5 Şubat 2024 tarihi mesai bitiminde sona erecektir.

- İlk kayıt işlemleri halk eğitimi merkezi müdürlüklerine / irtibat bürolarına başvuru yapılarak tamamlanacaktır.

Ekm

ACIK LİSE İLK KAYIT VE KAYIT YENİLEME SÜRESİ 5 KASIM 2023 TARİHİNE UZATILMIŞTIR.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100.yılında düzenlediğimiz Halk Eğitimi Sergimiz, 25 Ekim 2023 Çarşamba Günü  İlçe Halk Kütüphanesinde,Gökçeada Kaymakamımız Sayın Nurbaki YALÇIN tarafından açılmıştır.3 gün boyunca sürecek olan sergimize tüm ada halkımız davetlidir.

Eyl

GÖKÇEADAHALKEĞİTİMİMERKEZİ2023-2024EĞİTİMÖĞRETİMYILITAMGÜNTAMYILEĞİTİM     UYGULAMASIKURSPLANLAMASI

Haz

6 Haziran Salı Günü Saat 17.45'te Kurumumuzda yapılacak olan ''Hayat Boyu Öğrenme Haftası'' etkinlik programına tüm Gökçeada halkımız davetlidir.

May

Kurumumuz Halk Oyunları Ekibi,Öğretmenleri Ebru Dereli yönetiminde,İlçemiz kutlama programına katılmışlardır.

May

İş sağlığı ve Güvenliği ile ilgili Ebru Sınıfımızın hazırlamış olduğu görsel afiş çalışmalarından örnekler..